ЕКСПЛУАТАЦІЯ АВТОМОБІЛЯ ВЗИМКУ 🚘

17.01.2022, Avtoprod.ua

екплуатація авто взимку

Зимовий період не є простим для автомобілістів: опади вносять корективи і в експлуатацію авто, і в поведінку на дорозі під час кермування.

Як же мінімізувати небажані наслідки зимової пори для автомобіля та водіїв?

  1. Перше, з чого варто почати - це перевірити багажник. В ньому мають знаходитись такі важливі речі, як домкрат, балонний ключ , запасне колесо, щітка для змітання снігу, трос, дроти та рукавички для зарядки акумулятора, лопата (щоб відкопати автомобіль під час заметів або попадання в снігові горби), каністра з паливом - багато, хто нехтує цим пунктом, але ж це допоможе відігрітись, якщо водій зупинився в час негоди надовго.
  2. Колеса. Важливо, щоб до початку холодів автомобіль вже був на зимовій гумі, яку треба оглянути на предмет порізів та проколів, важливо, щоб гума була ціла. Необхідно періодчно перевіряти тиск в колесах та балансувати їх.
  3. Акумулятор. Коли починаються морози необхідно перевірити ємність свого акумулятора - часто вникають такі випадки, що краще його замінити, аніж постійно прикурювати.
  4. Щоб легко відкрити двері та не пошкодити їх - треба ущільнювач змащувати спеціальним мастилом.
  5. Не підвищуйте швидкість, а навпаки зменшіть її.

Щоб не створювати аварійних ситуацій на дорогах в снігопад або в погодних умовах, коли на дорогах слизько - вийдіть раніше та доберіться до місця призначення краще раніше, але надійніше.