Найбезпечніші авто світу

05.11.2018, Avtoprod.ua

Найбільш важливий фактор автомобіля - це його безпека. Які фактори впливають на безпеку авто? По-перше - клас і вага. Чим клас автомобіля вище і чим більше його маса, тим він безпечніший. Пристебнуті сидіння в потужному автомобілі при ударі випробують відносно менші навантаження. Саме життя і численні краш-тести підтверджують цей факт. Впевнено можна заявити, що повнорозмірний позашляховик і важкий седан представницького класу серед легкових авто знаходяться у сильному виграші по безпеці. Безпека автомобіля так само безпосередньо залежить від віку його конструкції. Так сучасні кузова оснащені спеціальними силовими елементами, здатними в процесі удару плавно гасити як енергію удару, так і швидкість.

Яке місце в автомобілі найбезпечніше? Багато хто скаже, що найбезпечніше в автомобілі місце - це місце позаду водія. Однак, грунтуючись на даних статистики, можна стверджувати, що таким місцем є заднє сидіння праворуч від водія.

Найбільш безпечно в автомобілі перебувати на задньому сидінні. При цьому задні сидіння безпечніше передніх на вісімдесят відсотків. Серед трьох задніх сидінь найбезпечнішим вважається середнє.Головне, щоб людина, що знаходиться в салоні автомобіля, була пристебнута паском безпеки.

car safety

Ранжуванням автомобілів щодо їх надійності займалося популярне американське видання Consumer Reports. Рейтинг був створений на основі опитування, в якому взяли участь понад півмільйона водіїв. В ході анкетування автовласники мали повідомляти про проблеми, що виникли з їх автомобілем протягом останнього року.

Лідером минулого року була Toyota, на цей раз бренд посіла другу сходинку, а очолив рейтинг автомобіль Lexus GS.

Третє місце дісталось Mazda. Автовласники розхвалили гідності кросовера CX-9 і родстера MX-5.

Наступне місце дісталося японській автомобільній компанії Subaru. А п'яте зайняла південнокорейська Kia. Відзначимо, що остання за рік опустилася на дві сходинки.

На шостому місці опинилася Infiniti, на сьомому - перша в цьому списку європейська модель - Audi.

Решта три місця розділили німецька BMW, британська Mini і південнокорейська Hyundai.

Таким чином, в рейтингу Consumer Reports виявилося тільки три європейських автовиробника.