ЯК ОБРАТИ ВЖИВАНУ ГУМУ? 🚘

30.04.2021, Avtoprod.ua

tyres

Найголовнішою причиною, чому автовласники роблять вибір в сторону вживаних шин, є їх вартість. Не завжди є можливість придбати нову гуму та ще й гарного відомого виробника. А вже при виборі між новими шинами сумнівного виробника та тими, які були в експлуатації, але відомої торгової марки, краще віддати перевагу останнім.

Б/в гума з часом втрачає первинні властивості, і шина перестає задовольняти заявленим виробником характеристикам. Вона піддається впливу хімічних реагентів взимку і в міжсезонні, вигорає під прямими сонячними променями, перегрівається на розпеченому асфальті влітку і піддається температурним навантаженням під час екстреного гальмування. Матеріал тріскається, розшаровується та стає жорстким. Можуть виникати биття, але головне інше. Згодом знижуються зчіпні властивості гуми. Колесо гірше тримає дорогу.

На що потрібно звернути увагу при виборі вживаної гуми?

  1. Дата виробництва - вона вказана на кожній шині, наприклад, 2418 -24 тиждень 2018 року. Гуму старішу 4 років купувати не варто.
  2. Мікротріщини - вони можуть бути як збоку, так і на поверхні - це означає, що шина пошкодиться ще більше під час навантаження в найближчому часі.
  3. Латки - тут особливих коментарів не потрібно, є латка - був прокол. До цього пункту можна віднести сліди герметика та зварювання.
  4. Ржавчина в колесі - через пробитий цвяхом або шурупом отвір потрапляє вода. Брекер мокне, а потім всередині розвивається іржа. Згодом метал руйнується, і несучий елемент шини втрачає жорсткість.