КІЛЬКІСТЬ ЗАРЯДНИХ СТАНЦІЙ ДЛЯ ЕЛЕКТРОКАРІВ ЗРОСЛА 🚘

20.08.2020, Avtoprod.ua

electricstation

Електромобільна індустрія непомітно підійшла до одного зі своїх найбільших досягнень - кількість громадських зарядних станцій у всьому світі перевищило позначку в 1 млн (згідно The Detroit News)

Згідно з останніми даними BloombergNEF, кількість електромобільних зарядних станцій (ЕЗС) перетнуло семизначний поріг десь в травні, збільшившись вдвічі всього за три роки.

Велика частина нової інфраструктури побудована в Китаї і Європі. Північна Америка трохи відстає від Європи за кількістю, але є надія, що план стимулювання американської економіки, яка постраждала від пандемії, прискорить розширення зарядної інфраструктури.

Кількість ЕЗС в Нідерландах більше, ніж в США. При цьому в маленькій європейській країні менше ліцензованих водіїв, ніж в Нью-Йорку. Китай залишається найбільшим регіоном в плані прискорення електромобільного ринку з більш ніж половиною світових розеток. Інфраструктура електромобілів стрімко розвивається в Європі, де з інвестицій в зарядні мережі лідирує Франція. Європейський Союз недавно оголосив про плани інвестувати в мільйон громадських зарядних пристроїв до 2025 р.