МАЙБУТНЄ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ 2022-2025 рр. НОВА ЕРА

10.01.2023, Avtoprod.ua

Галузь електричних автомобілів дуже стрімко розвивається у світі, багато автовиробників заявили про те, що будуть випускати електромобілі, деякі з них повністю планує перейти на електричний транспорт, хтось частково, а деякі бренди просто розширюють лінійки автоомбілей. На світовому авторинку з’являються і стартапи, які впроваджують зовсім нові електрокари тим самим задаючи тренд сучасності. Навіть такі світові технологічгі компанії-гіганти серйозно розглядають можливість займатися електромобілями. Потенціал електромобільної індустрії просто безмежний. Сьогодні поговоримо про електромобілі або цікаві концепти, які компанії планують випустити в найближчі роки.

BMW i7 2023

bmw i7

BMW i7 - повністю електрична версія наступного покоління 7 серії, стартова ціна якого буде майже 120 000 доларів.

Згідно з даними BMW, i7 пропонує приблизно 482 км запасу ходу на електриці. Він матиме спільний акумулятор із BMW iX xDrive50 і розвиватиме 536 кінських сил, що зробить його найпотужнішим варіантом у оновленій лінійці 7 серії.

i7 - модель 2023 року, саме в 2023 надійде на ринок США.

Buick Electra 2024

buick

Хоча General Motors не робив жодних офіційних заяв про майбутній повністю електричний позашляховик Buick Electra, він зареєстрував оновлену торгову марку для назви Electra. Крім того, на Пекінському автосалоні 2020 року бренд показав концепт-кар під назвою Electra.

GM має великі наміри щодо виробництва великої кількості електромобілів і позашляховиків протягом наступних кількох років, електричний кросовер Buick не стане вийнятком. Автовиробник уже випустив кросовер Cadillac Lyriq і оголосив про плани щодо Chevrolet Equinox EV. Концепт-кар Electra має чотири дверцята-метелики, а також великий шикарний вигнутий скляний дах. Жодних подробиць про силовий агрегат або діапазон електричного кросовера не повідомляється. Однак, якщо він буде відповідати заявленим намірам GM, він, швидше за все, матиме повнопривідну установку з подвійним двигуном і приблизно 480 км запасу ходу.

Chrysler Airflow 2025

chrysler

На відміну від автовиробників-конкурентів, Chrysler не поспішає не поспішає електрифікувати свої машини. Є інформація, що його перший повністю електричний автомобіль не вийде на ринок до 2025 року, хоча концепція Airflow дає уявлення про те, як будуть виглядати новітні Chrysler.

Як і Buick Electra, Airflow запозичив свою назву з минулого бренду, а концепція зовсім не схожа на ранню модель. Концепція Airflow має два електромотори, повний привід, потужність 420 кінських сил і запас ходу до 643 км, що вже вражає.

Aston Martin Lagonda All-Terrain 2023

aston martin

Aston Martin повертає назву Lagonda для свого майбутнього бренду електричних автомобілів класу люкс. Позашляховик All-Terrain матиме спільну платформу з наступним поколінням DBX, який у майбутньому також може бути доступний як повністю електрична версія.

Бренд вперше оприлюднив концепт у 2018 році під назвою «Vision Concept». Окрім дизайну інтер’єру та екстер’єру, мало що відомо про Lagonda. Однак, за словами генерального директора Aston Martin Енді Палмера, майбутні електромобілі бренду будуть із запасом ходу понад 480-500 км.

Polestar 5 2024

polestar 5

Майбутній Polestar 5 спочатку був представлений як концепт Polestar Precept. У Polestar кажуть, що Polestar Precept не є звичайним унікальним концепт-каром, а був розроблений, щоб підкреслити амбіції бренду щодо дизайну, технологій і екологічності.

Повністю електричний чотиридверний Polestar 5 GT буде надзвичайно сучасним і розкішним. Polestar 5 також буде дуже «розумним» та технологічним - із використанням “Polestar Human Machine Interface (HMI)", яка розроблена, щоб полегшити водіння без відволікань за допомогою датчиків наближення та відстеження очей, щоб вирішити, що відображати водієві. І це дуже важливий крок в сторону безпеки водіїв. Кожна із нових функцій зроблена не просто, щоб зробити автомобіль дорогим чи конкурентним, а матиме конкретне призначення для поліпшення водіння. Кінцева мета — створити електромобіль, який має рішення для реальних проблем у автомобільному просторі.

Volkswagen ID.Space Vizzion 2022

vw id space

Електричний універсал Volkswagen ID.Space Vizzion анонсований у 2022 році. Його перший дебют відбувся в 2019 році на автосалоні в Лос-Анджелесі, хоча він повернувся на виставку в кінці 2021 року, де його мали поставити на виробництво, але цього досі не сталося. Vizzion стане третім повністю електричним автомобілем бренду VW в США. Універсали не дуже користуються попитом у Штатах, тому електричний універсал на цьому ринку може стати для Volkswagen ризиком або навіть повним провалом. Однак спортивні кросовери з просторим салоном зазвичай мають попит. Space Vizzion матиме 480 км запасу ходу.

Chevrolet Corvette EV

Chevrolet Corvette EV

Незважаючи на те, що GM анонсував випуск 30 нових повністю електричних моделей у світі до 2025 року, Corvette ще немає в її списку, принаймні офіційно. Проте щонайменше один із 30 нових електромобілів матиме статус спортивного автомобіля та дизайн спортивного автомобіля.

GM не розголошує свої майбутні плани щодо Corvette, є тільки чутки про потенційний позашляховик Corvette та C9 Corvette EV.

Volkswagen Project Trinity

trinity

Volkswagen планує випустити багато нових майбутніх електромобілів, але зосереджує свої зусилля навколо проекту Trinity, який очікується не раніше 2026 року. VW рекламує інновації спортивного електричного седана із хорошим запасом ходу, швидкістю заряджання, цифровізацією та технологією автономного керування.

VW зазначає, що назва Trinity підкреслює три основні аспекти проекту, включаючи нову електричну платформу з найкращим програмним забезпеченням, спрощену структуру постачання та високий інтелектуально виробничий процес. Trinity матиме запас ходу на електриці понад 500 км, хоча про характеристики та дизайн автомобіля ще мало інформації.

Apple Car

еплкар

Ми неодноразово чули про автомобіль від еппл, та на даний момент це електромобіль-загадка. Apple має намір створити автономний безпілотний електричний автомобіль, за концепцією схожого на Canoo Lifestyle Vehicle. Є дані, які свідчать, що Apple може врешті-решт укласти контракт з партнером для виробництва Apple Car.

Audi A6 e-tron 2024

audi

Хоча зараз він існує лише у формі концепту, серійна версія Audi A6 e-tron Concept вже готова. Концепція A6 e-tron — це елегантний електричний седан з акумулятором.

Концепт базується на новій платформі електромобілів, яку Audi розробила спільно з Porsche. Ви можете очікувати, що серійна версія буде запропонована з електрифікованою версією повнопривідної технології Audi Quattro. Ауді планує повністю перейти на електромобілі.

Porsche Macan EV 2023

macan

На дорогах буде два позашляховики Porsche Macan - бензиновий та електрична версія спортивного компактного позашляховика. Однак ці дві моделі не матимуть спільної платформи чи будь-яких механічних систем.

Macan - це один із лідерів продажу бренду Porsche. Компанія Porsche не оприлюднила жодних подробиць щодо електричних силових агрегатів, продуктивності чи асортименту нового орієнтованого на продуктивність електричного позашляховика. Новий електричний Macan приєднається до лінійки електричних Taycan, як ще одна електрифікована модель.

Tesla Roadster 2023

roadster

Компанія анонсувала, що Tesla Roadster матиме максимальну швидкість 402 км/год і запас ходу майже 1000 км на одному заряді. Його ціна становить 200 000 доларів, і ви можете забронювати його зараз, сплативши комісію за бронювання 50 000 доларів.

Виробництво та постачання автомобіля, схоже, зіткнулися зі значними затримками в порівнянні з датою 2021 року, яка спочатку була запланована, але те, що власники цього автомобіля будть задоволені Тесла обіцяє.

Volkswagen ID. Buzz 2023

vw id buzz

Навіть коли ми були за кермом Volkswagen E-Golf, а електричний кросовер Volkswagen ID.4 лише народжувався на наших очах, VW дражнив нас реінкарнацією культового мікроавтобуса.

Buzz нарешті з’явиться в дилерських центрах США у 2023 році як модель 2024 року. Незрозуміло, скільки ретро чи передових функцій концепту вийде у виробництво. Інформація про трансмісію, продуктивність і ціни не опублікована.